Waarde lezer,

Het is alweer een tijd geleden dat de Nijmeegse disputen een voor een het dispuutsleven van de sociëteit naar huys brachten, letterlijk. Eén van de grondleggers van deze trend was dispuut W.I.N.G., dat in 1960 de prachtige W.I.N.G. Staete aan de Van Oldenbarneveltstraat 73 betrok. Gelegen op een steenworpafstand van het centraal station en op kruipafstand van het centrum en de sociëteit is de W.I.N.G. Staete, gekenmerkt door zijn rood-blauwe vlag aan de gevel, met stipt hét dispuutshuis van Nijmegen. Met plek voor 11 Wingo’s, sluit de betrekking van dit huys naadloos aan op de hechte vriendschap waar het dispuut voor staat. Dit huys is in de afgelopen 57 jaar uitgegroeid tot thuishonk van vele generaties, waar menig reünist nog graag terugkomt om oude herinneringen op te halen van toen zij er nog woonden.

In deze 57 jaar zijn veel herinneringen ontstaan. Herinneringen van de categorie waar men zelf graag nog over praat en de categorie waar vooral mensen die erbij waren nog graag de hoofdpersoon aan herinneren. Deze verhalen spelen zich deels af in de 11 ruime kamers, sommigen uitgerust met hoogslaper en/of balkon, waar vooral overdag geleefd wordt. Het gros van deze verhalen speelt zich echter af op het hoofdpodium van de W.I.N.G. Staete: de Prof. Dr. J.R.M. van den Brink-kamer. Deze woon/barkamer leent zich uitstekend voor borrels en feesten. Volledig uitgerust met een bar met twee tappunten, scala aan feestverlichting, een DJ Booth en zelfs een airco, is deze kamer menig keer het decor geweest van fantastische borrels met vrouwen uit Nijmegen en ver daarbuiten. In welke categorie de herinneringen uit deze kamer vallen, zult u enkel weten als u erbij was.

Ik zou natuurlijk nog vele alinea’s kunnen wijden aan deze herinneringen en hoe fantastisch het is om op de W.I.N.G. Staete te wonen en te leven, maar dat zou immense afbreuk doen aan de herinneringen die hier zijn ontstaan en nog zullen ontstaan. Er is eigenlijk maar één manier om erachter te komen wat de W.I.N.G. Staete is en wat de W.I.N.G. Staete met u doet; en dat is door ervoor te zorgen dat u er de volgende keer bij bent als de herinneringen worden gemaakt.

Met Gevleugelde Groet,

 

O.P.M. Bouwens

Huyspraeses h.t.

©2019 Your Company. All Rights Reserved. Designed By WW Solutions