BORRELEN MET WINGO'S?

Krijgt u het er nou opeens warm van om eens te borrelen met deze mooie mannen? 
Hierbij geven we u de kans om deze droom te verwerkelijken en ons te contacteren. 
Wie weet staan we dan wel binnenkort met zijn allen bakken te vouwen en te feesten als beesten.

INTERESSE IN ONS?

Interesse in wie wij zijn en lijkt het dispuutsleven wat voor jou? Stuur ons een berichtje en kom gezellig een biertje met ons meedrinken.

WING GOES WET
WING Goes Wet. Een beter begin van je zomervakantie is er niet. Terwijl je heerlijk dobbert op een waterfiets of met je voeten in het zand staat, geniet je heerlijk van je welverdiende biertjes. Het decennium oude toernooi is niet meer weg te denken binnen studentikoos Nederland.

Zomer 1945

Het land was een rommelzooi. De maatschappij was vernield en ontredderd. Naast de ruïnes heerste er een geestelijke chaos en ontwaarding. Het verleden had een onuitwisbare indruk achtergelaten. Eenzelfde status quo gold er voor de studentenwereld. Een wereld die na jaren van vernieling moest groeien. Binnen deze beknelde samenleving bestond er echter een paradox. Waar bij ieder het gevoel tot een gemeenschap begon te groeien, ontstond er ook een kloof. Een kloof tussen het oude, verpersoonlijkt in de loze kreten uitende jongetjes en het nieuwe, gestamd uit ervaringen en gevoed uit de door de oorlog veranderde tijdsgeest. Er ontstond een strijd tussen diegene die verder wilde gaan met de oude gebruiken en de mannen die zich daar niet meer in konden vinden.

De kettingreactie die begonnen was, kon niet meer gestopt worden. Zij gingen niet langer langs de bestaande disputen. Zij zagen een groep, waar zij geen onderdeel van konden zijn. Zij hadden een ware vriendschap die de aanleiding gaf om op 17 mei 1945 een nieuw dispuut op te richten met de toepasselijke naam: ¨Wij Infiltreren Nieuwe Gedachten¨.

Maar waarin onderscheiden wij ons tegenwoordig toch telkens van alle andere disputen? Is dit het vernieuwende W.I.N.G. WaterFiets of toch het immer populaire W.I.N.G. Goes Wet? Waarschijnlijk niet. Is het de populariteit van onze borrels of toch ons grenzeloze alcoholistische incassatievermogen?

Nee. De kenmerken van ons dispuut zijn niet uit te drukken in de bovengenoemde categorieën. De echte kern van het dispuut is de hechte band binnen de leden, en het complete vertrouwen binnen deze band. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld. Een Wingo is open binnen het gesloten. Samen met de renaissancevloot van onze nieuwe ideeën staat dit aan de basis van het succes van W.I.N.G. van de afgelopen decennia.

Mocht u nu al denken ons te begrijpen. Pas op. Het moment dat u denkt een Wingo te kennen, zal hij altijd onverwachts uit de hoek komen.

Wing zal altijd blijven leven. W.I.N.G. W.I.N.G. W.I.N.G.

Met gevleugelde groet,

O.P.M. Bouwens

Praeses h.t.