Borrelen met Wingo's

Krijgt u het er nou opeens warm van om eens te borrelen met deze mooie mannen?
Hierbij geven we u de kans om deze droom te verwerkelijken en ons te contacteren.
Wie weet staan we dan wel binnenkort met zijn allen bakken te vouwen en te feesten als beesten.

Ons dispuut iets voor jou?

Interesse in wie wij zijn en lijkt het dispuutsleven wat voor jou? Stuur ons een berichtje en kom gezellig een biertje met ons meedrinken.

Wing Goes Wet

WING Goes Wet. Een beter begin van je zomervakantie is er niet. Terwijl je heerlijk dobbert op een waterfiets of met je voeten in het zand staat, geniet je heerlijk van je welverdiende biertjes. Het decennium oude toernooi is niet meer weg te denken binnen studentikoos Nederland.

Zomer 1945

Het land lag in puin. De maatschappij was vernield en ontredderd. Het verleden had een onuitwisbare indruk achtergelaten. Eenzelfde status quo heerste onder de studenten, die leefden in een land dat na jaren van vernieling uit de as moest worden opgebouwd. Binnen deze beknelde samenleving bestond echter een paradox. Hoewel bij ieder het gevoel van saamhorigheid begon te groeien, stond de tijd voor een enkeling stil. Waar de oude garde, gevoed door loze kreten, hun achterhaalde tradities weer oppakte, was daar de nieuwe gedachte, gebaseerd op ervaringen en gevoed uit de door de oorlog veranderde tijdsgeest.

Er ontstond verdeeldheid tussen hen die verder wilde gaan met de oude gebruiken en de mannen die zich daar niet meer in konden vinden. Zij hadden niet langer oog voor de bestaande disputen. Met die visie ontstond tussen hen een ware vriendschap die de aanleiding gaf om op 17 mei 1945 een nieuw dispuut op te richten met de toepasselijke naam: ¨Wij Infiltreren Nieuwe Gedachten.

Wat sinds 1945 nog altijd onveranderd is gebleven, is het volgende: de onverbrekelijke vriendschappen die tussen de leden zijn ontstaan en het grenzeloze vertrouwen in elkaar. Het verlangen om het beste in de ander naar boven te halen en het doel om W.I.N.G. eeuwig voort te laten bestaan. De liefde voor de das en het hart voor het dispuut. Hetzelfde willen en hetzelfde niet willen.

Mocht u nu al denken ons te begrijpen. Pas op. Het moment dat u denkt een Wingo te kennen, zal hij altijd onverwachts uit de hoek komen.

W.I.N.G. zal eeuwig blijven leven. W.I.N.G. W.I.N.G. W.I.N.G.

Met gevleugelde groet,

J.F.L.J. Verhaegh
Praeses h.t.

 

De Staete

Waarde lezer,

Het is alweer een tijd geleden dat de Nijmeegse disputen één voor één het dispuutsleven van de sociëteit naar huis brachten, letterlijk. Zo ook stond dispuut W.I.N.G. vooraan in de strijd om het indrukwekkende pand aan de Van Oldenbarneveltstraat te bemachtigen. Dit kolossale herenhuis, dat gekenmerkt wordt door zijn royale kamers, gezellige barkamer en perfecte ligging, staat al sinds 1960 bekend als de W.I.N.G. Staete. Inmiddels zijn we onmisbaar in de Keizerstad. Niets is hier ondenkbaar. De W.I.N.G. Staete is een grenzeloos speelpaleis waar natte dromen werkelijkheid worden. Iedere week is het weer feest en onze barkamer leent zich uitstekend voor uit te hand gelopen borrels met mooie vrouwen. De vele herinneringen die de afgelopen zestig jaar zijn ontstaan, zijn tekenend voor onze studententijd en staan in de wanden van het Huys gegrift.

Ik kan nog eeuwen doorratelen over frappante gebeurtenissen, sterke verhalen en mooie herinneringen, maar u zult er zich niks bij voor kunnen stellen. Om erachter te komen hoe mooi de W.I.N.G. Staete daadwerkelijk is, zult u er in het vervolg zelf bij moeten zijn. Maar ondanks de vlekken op de muur, onze getraumatiseerde katten en brandende kerstbomen in de tuin, blijft de Staete een veilige thuishaven voor iedere Wingo. Het is en blijft de Staete, voor altijd ons thuis.

Met gevleugelde groet,

M.N. Bonte
Huyspraeses h.t

Bestuur

Jens Teunissen

Jens Teunissen

Abactis

Recht & Management

Mathieu Bosma

Mathieu Bosma

Praeses

Commerciële Economie

Floris Schelhaas

Floris Schelhaas

Quaestor

Bedrijfseconomie

Leden

2019

Wouter Bevers

Wouter Bevers

Ondernemerschap & Retail Management

Floris den Heeten

Floris den Heeten

Vastgoed & Makelaardij

Thomas Mulder

Thomas Mulder

Communicatiewetenschap

Luc Pastoor

Luc Pastoor

Sportkunde

2020

Jurre Legein

Jurre Legein

Bestuurskunde

Olaf Ooms

Olaf Ooms

Psychologie

 

Joost Verhaegh

Joost Verhaegh

Bedrijfskunde

2021

Eric Cramer

Eric Cramer

Geografie, Planologie en Milieu

Hidde van Linder

Hidde van Linder

Facility Management

Chiel Sanders

Chiel Sanders

Geneeskunde

2022

Floris Koerts

Floris Koerts

Bedrijfskunde

Sebastian Möller

Sebastian Möller

Rechten

Timo Swets

Timo Swets

Geneeskunde

Bart den Teuling

Bart den Teuling

Geschiedenis

2023

Milo Bonte

Milo Bonte

Rechtsgeleerdheid

Mees van Brenk

Mees van Brenk

Geneeskunde

Stan Onland

Stan Onland

Food & Business

Friso van Vucht

Friso van Vucht

Food & Business

Chris van 't Wout

Chris van 't Wout

Geneeskunde

Essentialia

Opgericht:

1 augustus 1945

 

Erkend:

10 oktober 1945

 

Zinspreuk:

Idem velle et idem nolle ea demum firma amicitia

 

Kleuren:

Rood-blauw-rood

 

Beschermheer:

Prof.dr. Jan R.M. van den Brink (1915-2006)
Minister van Economische zaken (1948-1952)
Voorzitter Raad van Bestuur AMRO bank (1964-1978)

 

Wing Goes Wet Beach Edition

Wing Goes Wet Pool Edition

2 + 7 =